Direktlänk till inlägg 11 december 2008
Gillar ni ädelost kommer ni att älska denna rätt...!
Min bästis Anna bjöd mig på den när jag hälsade på henne i Dalarna för en tid sen...
Nu har den blivit något av en favorit i Gisslarbo... :-)
Jag fick aldrig några exakta mått, så därför höftar jag till lite med ingredienserna...
Du får rätta mig om jag gjort nåt helt galet Anna...! :-)
Detta behöver du:
1 kg kycklingfilé
ca 300-400 g färska champinjoner
ca 150-200 g rökt skinka
1 medelstor purjolök
2 pkt matgrädde
1 bit ädelost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela varje kycklingfilé i lite större bitar.
Bryn kycklingbitarna med lite örtsalt och svartpeppar.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Skiva champinjoner, purjolök och skinka.
Fräs upp detta och häll i grädden.
Smula i ädelosten och låt det hela "puttra" ihop tills osten smält.
Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Sätt in formen i ugnen ca 30-40 min, eller tills den fått fin färg!
Smaska på med ris och grönsaker...MMMMM!
LYCKA TILL...! :-)
Nu är det dags för version 4! Gå in via Länkar till höger : Min 4:e blogg eller madlin4.bloggagratis.se Väl mött! ...
GRATTIS på 43-årsdagen min goa lillebror! Sätter in den här sköna bilden som publicerades i Svensk Damtidning på tidigt 80-tal...! En "tuff" Julle i kepa och avklippt jeansväst som får autograf av LILLBABS! KAN DET BLI BÄTTRE...? Hi hi! :-) Ho...
Ja, så var det då ett nytt år igen... I Gisslarbo avnjöts det dessa godsaker i väntan inför 12-slaget... Inte dumt vill jag lova...! Till detta drack vi ett jättegott vitt vin som min yngsta dotter köpt åt oss i Oslo! Lyxigt värre minsann...!!!...
Det blir så häftiga isformationer vid dammen nu när det är några minusgrader ute... Tog några bilder i förmiddags... Kolla...! :-) Tjusigt värre...!!! ...
Naturen bjuder på storslagna vyer nu! Jag tog kameran med mig på en promenad längs Gisslarboån... Titta och njut...!!! :-) Varje årstid har ju sin tjusning...! :-) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|